Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Πέμπτη 28/04/2022

Πέμπτη 21/04/2022

Παρασκευή 15/04/2022



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Θερμοκηπιακές καλλιέργειες: Θετικά φαίνεται ότι κλείνει ο κύκλος των πρώιμων περιοχών
    Ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα οι διαδικασίες της συλλογής θερμοκηπιακών κηπευτικών από φθινοπωρινές φυτεύσεις. Η εικόνα αυτή παρατηρείται κυρίως στην Κρήτη, όπως και σε άλλες πρώιμες περιοχές της χώρας. Φυτεύσεις κηπευτικών, που έγιναν τον Ιανουάριο, ήδη αρχίζουν να μπαίνουν στην παραγωγή και η διαδικασία της συλλογής θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι. Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, […] The post Θερμοκηπιακές καλλιέργειες: Θετικά φαίνεται ότι κλείνει ο κύκλος των πρώιμων περιοχών appeared first on ypaithros.gr.
  • Αλέξανδρος Παπαδήμας: Σπουδές στη γεωργία ακριβείας για την εξέλιξη της αγροτικής του εκμετάλλευσης
    Τι και αν είναι μόλις 20 χρονών, ο Αλέξανδρος Παπαδήμας, από το Μεσολόγγι, έχει αναγνωρίσει ότι η εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής περνά μέσα από την τεχνολογία. Ο ίδιος, προερχόμενος από αγροτική οικογένεια, πήρε την απόφαση να σπουδάσει το αντικείμενο της γεωργίας ακριβείας για να έχει τα κατάλληλα εφόδια να εξελίξει την αγροτική δραστηριότητα της οικογένειάς […] The post Αλέξανδρος Παπαδήμας: Σπουδές στη γεωργία ακριβείας για την εξέλιξη της αγροτικής του εκμετάλλευσης appeared first on ypaithros.gr.
  • «Ο Τελευταίος πειρασμός» (1988) Η καλύτερη ταινία για τον Ιησού Χριστό παραμένει «απαγορευμένη» και αυτό το Πάσχα
    Και αυτήν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει μερικές από τις γνωστές, χιλιοπαιγμένες μεταφορές της ιστορίας του Θεανθρώπου σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Κόντρα σε αυτό ρεύμα, η «ΥΧ» σάς παρουσιάζει ένα από τα επίκαιρα έργα που όχι μόνο δεν πρόκειται να δούμε το φετινό Πάσχα, αλλά μάλλον θα καθυστερήσουμε για πολλά χρόνια ακόμα, […] The post «Ο Τελευταίος πειρασμός» (1988) Η καλύτερη ταινία για τον Ιησού Χριστό παραμένει «απαγορευμένη» και αυτό το Πάσχα appeared first on ypaithros.gr.
  • Μαχαίρι στην κατανάλωση φρέσκων oπωροκηπευτικών από τους Ευρωπαίους
    Πτωτικά κινήθηκε το 2022 η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην ΕΕ, με τους Ευρωπαίους να απομακρύνονται ξανά, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και μετά το «διάλειμμα» της πανδημικής κρίσης, από τα υγιεινά πρότυπα και τις ελάχιστες ποσότητες ημερήσιας κατανάλωσης που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Διαφορετική, ωστόσο, είναι η εικόνα στην Ελλάδα, όπου η […] The post Μαχαίρι στην κατανάλωση φρέσκων oπωροκηπευτικών από τους Ευρωπαίους appeared first on ypaithros.gr.
  • Α.Σ. «Νηλέας»: Αισίως 22 χρόνια πορείας με σημαία την ποιότητα
    Με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο βαδίζει εδώ και δύο δεκαετίες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας». Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου πίσω, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Κόκκινος, θυμάται: «Η αρχή έγινε την άνοιξη του 2002, με 55 παραγωγούς-ιδρυτικά μέλη. Κάποια στιγμή, φτάσαμε τα 235 μέλη και στη συνέχεια γίναμε 115, με στόχο να […] The post Α.Σ. «Νηλέας»: Αισίως 22 χρόνια πορείας με σημαία την ποιότητα appeared first on ypaithros.gr.