Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών
Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website








Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Έλεγχοι ΥΠΑΑΤ: Εντοπίστηκαν 15 υπερβάσεις ορίων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων
    Συνολικά 15 υπερβάσεις ορίων υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων, με σχεδόν τα μισά εκ των οποίων (επτά) να χαρακτηρίζονται από πιθανή επικινδυνότητα για τους καταναλωτές, εντοπίστηκαν από τους μηνιαίους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΥΠΑΑΤ για τον μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπερβάσεις εντοπίστηκαν σε τρία δείγματα από σπανάκι, δύο δείγματα πατάτας και αντίστοιχα αγγουριών κι από ένα […] The post Έλεγχοι ΥΠΑΑΤ: Εντοπίστηκαν 15 υπερβάσεις ορίων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων appeared first on ypaithros.gr.
  • Λ. Αυγενάκης: Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν οι Πύλες του ΟΣΔΕ 2024
    Tην ουσιαστική έναρξη της διαδικασίας υποβολής της ΕΑΕ 2024 σε δύο εβδομάδες από σήμερα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαΐου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και φορείς του νομού Ηλείας, όπου και περιοδεύει.   Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, ο κ. Αυγενάκης μίλησε για […] The post Λ. Αυγενάκης: Σε δύο εβδομάδες ανοίγουν οι Πύλες του ΟΣΔΕ 2024 appeared first on ypaithros.gr.
  • Αχαΐα: Το φαράγγι του Βουραϊκού απειλείται από την κλιματική αλλαγή
    Η κλιματική αλλαγή απειλεί και το φαράγγι του Βουραϊκού, που είναι χαρακτηρισμένο ως παγκόσμιου κάλλους μνημείο της φύσης. Η διαπίστωση αυτή απορρέει από την προμελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών για λογαριασμό του ΟΣΕ, προκειμένου να προχωρήσει σε έργα, αλλά και μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και ενίσχυσης των υποδομών του Οδοντωτού. Όπως είναι γνωστό, προ […] The post Αχαΐα: Το φαράγγι του Βουραϊκού απειλείται από την κλιματική αλλαγή appeared first on ypaithros.gr.
  • ΗΠΑ: Σε χαμηλό δεκαμήνου το ηθικό των αγροτών
    Ισχυρό χτύπημα δέχθηκε τον Απρίλιο το ηθικό των Αμερικανών παραγωγών, σύμφωνα με το τελευταίο αγροτικό βαρόμετρο που εκπόνησαν από κοινού το Πανεπιστήμιο Περντιού και ο όμιλος CME. Πιο συγκεκριμένα, το αίσθημα εμπιστοσύνης των αγροτών προς την αγροτική οικονομία ολίσθησε στην τιμή 99, σηματοδοτώντας μια πτώση της τάξης των 15 μονάδων από τον Μάρτιο. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, […] The post ΗΠΑ: Σε χαμηλό δεκαμήνου το ηθικό των αγροτών appeared first on ypaithros.gr.
  • Αλ. Παπαχατζής, καθηγητής Γεωπονίας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης: «Στόχος μας ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού για την ΚΑΠ»
    συνέντευξη στον Γιάννη Σάρρο Η «ΥΧ» απευθύνθηκε στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ζητώντας τους να τοποθετηθούν σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος της υπαίθρου από τις παρατάξεις τους, ενόψει ευρωεκλογών. Η συνέχεια αυτή την εβδομάδα γίνεται με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Δρ Αλέξανδρο Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας και πρόεδρο του τμήματος […] The post Αλ. Παπαχατζής, καθηγητής Γεωπονίας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης: «Στόχος μας ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού για την ΚΑΠ» appeared first on ypaithros.gr.