Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Σάββατο 06/04/2024

Παρασκευή 29/03/2024

Παρασκευή 22/03/2024



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Β. Κόκκαλης: Μονόδρομος η προσφυγή στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ
    «Μονόδρομο αποτελούν για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, οι άμεσες εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν για τις πιέσεις και τις απευθείας αναθέσεις» αναφέρει με σημερινό (Παρασκευή 17 Μαΐου) Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του […] The post Β. Κόκκαλης: Μονόδρομος η προσφυγή στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ appeared first on ypaithros.gr.
  • Ικανοποίηση ΕΔΟΡΕΛ για την απόφαση ΥΠΑΑΤ σχετικά με τις εισαγωγές ασιατικού ρυζιού
    «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη , η οποία είχε ως στόχο να σταματήσουν οι ευνοϊκές εισαγωγές ρυζιού από τρίτες χώρες που περιέχουν την δραστική ουσία τρικυκλαζόλη». Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού (ΕΔΟΡΕΛ). Και προσθέτει: «η τρικυκλαζόλη είναι ένα απαγορευμένο […] The post Ικανοποίηση ΕΔΟΡΕΛ για την απόφαση ΥΠΑΑΤ σχετικά με τις εισαγωγές ασιατικού ρυζιού appeared first on ypaithros.gr.
  • Νέο «πάρκο τσέπης» με 456 αρωματικά φυτά και δέντρα στη Θεσσαλονίκη
    Ένα νέο «πάρκο τσέπης», γεμάτο με αρωματικά φυτά και δέντρα, «γεννήθηκε» στην οδό Αμφιπόλεως, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Σε μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών μέτρων φυτεύτηκαν δενδρολίβανο, θυμάρι, λεβάντα, ρίγανη, βιβούρνο, πλατάνια, νεραντζιές και φλαμουριές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «πράσινο» σημείο συνάντησης για τους κατοίκους. Συνολικά 456 είδη αρωματικών φυτών και δέντρων […] The post Νέο «πάρκο τσέπης» με 456 αρωματικά φυτά και δέντρα στη Θεσσαλονίκη appeared first on ypaithros.gr.
  • Χρ. Σταϊκούρας: «Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας»
    Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον γγ Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ ΑΕ, Στέφανο Αγιάσογλου. Ο κ. Σταϊκούρας, αφού επιθεώρησε και τα νέα οχήματα στο αμαξοστάσιο της εταιρείας στον Άγιο Ιωάννη […] The post Χρ. Σταϊκούρας: «Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας» appeared first on ypaithros.gr.
  • Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η «απάντηση» της ευφυούς γεωργίας
    Θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, άστατα καιρικά φαινόμενα, ξαφνικές πλημμύρες, ειδοποιήσεις από το 112 που φέρνουν στο μυαλό των αγροτών εικόνες  καταστροφής… Ποιος ο ρόλος της ευφυούς γεωργίας σε έναν κόσμο και, κυρίως, σε ένα κλίμα που αλλάζει συνεχώς; Η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντική απειλή όχι μόνο για την καθημερινότητά μας, αλλά και […] The post Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η «απάντηση» της ευφυούς γεωργίας appeared first on ypaithros.gr.