Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Παρασκευή 25/02/2022

Παρασκευή 18/02/2022

Παρασκευή 11/02/2022



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Νέος υπουργός στο ΥΠΑΑΤ αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας
    To χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης (2019-2023) και  υφυπουργός Εξωτερικών (2012-2013). Είναι πτυχιούχος […] The post Νέος υπουργός στο ΥΠΑΑΤ αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας appeared first on ypaithros.gr.
  • Βιολογικά: Προδημοσιεύτηκε η πρόσκληση – Υποβολή ΕΑΕ 2024 και σύμβαση με ΟΕ&Π από 16/6 έως 30/6 οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής
    Με προϋπολογισμό ύψους 287.597.058 ευρώ αναμένεται να τρέξει η πρόσκληση των Βιολογικών για τη νέα προγραμματική περίοδο, σύμφωνα με την προδημοσίευση της 1ης πρόσκλησης που δημοσιεύτηκε από τις διαχειριστικές αρχές του ΥΠΑΑΤ. Βασική προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης στήριξης είναι να έχει προηγηθεί από τους υποψηφίους η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024. […] The post Βιολογικά: Προδημοσιεύτηκε η πρόσκληση – Υποβολή ΕΑΕ 2024 και σύμβαση με ΟΕ&Π από 16/6 έως 30/6 οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής appeared first on ypaithros.gr.
  • Lyris: Επενδύσεις 16 εκατ. δολαρίων για την παραγωγή προϊόντων σε ξηρά κλίματα
    Τη συγκέντρωση κεφαλαίων 16 εκατ. δολαρίων κατάφερε να επιτύχει η εταιρεία Lyris, η οποία βοηθά τους καλλιεργητές στα πιο δύσκολα αγροτικά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο να αυξήσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών, να μειώσουν το κόστος των εισροών και τον κίνδυνο και να παρατείνουν τις καλλιεργητικές περιόδους. Η εταιρεία σχεδιάστηκε αρχικά από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης […] The post Lyris: Επενδύσεις 16 εκατ. δολαρίων για την παραγωγή προϊόντων σε ξηρά κλίματα appeared first on ypaithros.gr.
  • Θεομηνία έπληξε την Ημαθία – Μεγάλες ζημιές σε φρούτα και φυτικό κεφάλαιο
    Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, η θεομηνία που έπληξε την Ημαθία. Οι αγρότες είναι σε απόγνωση καθώς με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρυσαν εικόνες καταστροφής στα χωράφια τους, στην «καρδιά» μάλιστα της συγκομιδής των ροδάκινων και των νεκταρινιών. Η ισχυρή ανεμοθύελλα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση ροδάκινων και […] The post Θεομηνία έπληξε την Ημαθία – Μεγάλες ζημιές σε φρούτα και φυτικό κεφάλαιο appeared first on ypaithros.gr.
  • Ανάγκη να γίνει η θεωρία πράξη για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας
    Το στοίχημα για την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως για την πανεπιστημιακή βαθμίδα εκπαίδευσης είναι να μετουσιώσει τη θεωρητική γνώση σε πράξη, μετατρέποντάς τη σε χρήσιμο «εργαλείο» με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ), με τίτλο «Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας», το οποίο προσφέρεται από το Ελληνικό Ανοιχτό […] The post Ανάγκη να γίνει η θεωρία πράξη για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας appeared first on ypaithros.gr.