Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Παρασκευή 26/06/2020

Παρασκευή 19/06/2020

Παρασκευή 12/06/2020



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Αφρική: Βαρύ το τίμημα της κλιματικής αλλαγής για τους παραγωγούς κακάο
    Ελάχιστοι κλάδοι έχουν επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή σε εφάμιλλο βαθμό με τη βιομηχανία παραγωγής κακάο. Τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρείες βρίσκονται ούτως ή άλλως αντιμέτωπες με το αυστηροποιημένο περιβαλλοντικό ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρώπης, οι Αφρικανοί παραγωγοί δίνουν την αντίξοη μάχη με τις διακυμάνσεις των κλιματικών συνθηκών. Μόνη διέξοδος, η διαφοροποίηση των καλλιεργητικών τους πρακτικών. […] The post Αφρική: Βαρύ το τίμημα της κλιματικής αλλαγής για τους παραγωγούς κακάο appeared first on ypaithros.gr.
  • Με νέο φορέα θα επιχειρήσει την αναζωογόνηση του τομέα των βιολογικών το Ηνωμένο Βασίλειο
    Αναζωογόνηση του τομέα των βιολογικών και αναθέρμανση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος είναι οι δύο κύριοι στόχοι που θέτει ο νέος φορέας της βιομηχανίας βιολογικών UK Organic (UKO), που σχηματίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προερχόμενος από τον προηγούμενο σχηματισμό Organic Trade Board (OTB), ο UKO, με τη μορφή εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θέτει ως προτεραιότητα, σύμφωνα με το […] The post Με νέο φορέα θα επιχειρήσει την αναζωογόνηση του τομέα των βιολογικών το Ηνωμένο Βασίλειο appeared first on ypaithros.gr.
  • Α.Σ.«ΕΛΑΙΩΝΑΣ»: Ανοδική τροχιά 20ετίας, με αξιοπιστία στις ευρωπαϊκές αγορές
    Ήταν το 2004, όταν 102 παραγωγοί στον κάμπο των Γαργαλιάνων αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και προχώρησαν στη ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Πιστοποιημένα Αγροτικά Προϊόντα Γαργαλιάνων», με τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΑΙΩΝΑΣ». Σήμερα, βρίσκονται σε κοινή πορεία 130 παραγωγοί, αριθμός που αντιστοιχεί σε 5.500 στρέμματα και πάνω από 220.000 ελαιόδεντρα. Η συνολική παραγωγή του συνεταιρισμού είναι […] The post Α.Σ.«ΕΛΑΙΩΝΑΣ»: Ανοδική τροχιά 20ετίας, με αξιοπιστία στις ευρωπαϊκές αγορές appeared first on ypaithros.gr.
  • Αρκαδία: Ραγδαία η άνοδος της θερμοκηπιακής καλλιέργειας
    Tαχύτατη είναι η αύξηση των θερμοκηπίων στην Αρκαδία, αν και το κόστος δημιουργίας μίας θερμοκηπιακής μονάδας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Βασικό κίνητρο οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες στην Αρκαδία, που χαρακτηρίζονται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Ο Θοδωρής Τζούμης, ιδιοκτήτης θερμοκηπίου, αναφερόμενος στην εξάπλωση των μονάδων επισημαίνει ότι «η Αρκαδία έχει ακραία καιρικά φαινόμενα και όλοι […] The post Αρκαδία: Ραγδαία η άνοδος της θερμοκηπιακής καλλιέργειας appeared first on ypaithros.gr.
  • Test Farms: Νεοφυείς επιχειρήσεις και αγρότες συνεργάζονται για τη μεταφορά της καινοτομίας στο χωράφι
    Η μεταφορά της τεχνολογίας στο χωράφι και η χρήση της από τους αγρότες αποτελεί ένα από τα βασικά κλειδιά για την ευρεία διάδοση και υιοθέτηση της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα. Η σύνδεση και η επαφή των ανθρώπων που δημιουργούν τις τεχνολογίες με τους ανθρώπους, που τις χρησιμοποιούν είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος Test Farms, που […] The post Test Farms: Νεοφυείς επιχειρήσεις και αγρότες συνεργάζονται για τη μεταφορά της καινοτομίας στο χωράφι appeared first on ypaithros.gr.