Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Παρασκευή 30/11/2018

Παρασκευή 16/11/2018



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Στα κάγκελα οι αιγοπροβατοτρόφοι για τιμές γάλακτος και συμφωνίες στο μιλητό
    Αγανακτισμένοι λόγω της πτώσης στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος είναι οι κτηνοτρόφοι της Θράκης, με συνέπεια να μειώνουν ή να πουλάνε τα κοπάδια τους. Στο πρόβειο, όπως αναφέρουν, η τιμή είναι περίπου 20 λεπτά κάτω από πέρυσι και στο κατσικίσιο η μείωση είναι της τάξης των 10 λεπτών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν το […] The post Στα κάγκελα οι αιγοπροβατοτρόφοι για τιμές γάλακτος και συμφωνίες στο μιλητό appeared first on ypaithros.gr.
  • Παράνομη άντληση και διανομή νερού στη Σύρο
    Μηνυτήρια αναφορά για παράνομες ιδιωτικές υδροληψίες και εμπορία νερού, μέσω ιδιωτικών δικτύων αγωγών και βυτιοφόρων οχημάτων στη Σύρο, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού η διοίκηση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Η χωρίς νόμιμη άδεια υπεράντληση νερού από ιδιωτικά πηγάδια – γεωτρήσεις και η παράνομη εμπορία του συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για τη […] The post Παράνομη άντληση και διανομή νερού στη Σύρο appeared first on ypaithros.gr.
  • Αυτόχθονες φυλές: Μέχρι τέλη Ιουνίου η πρόσκληση, βασική προϋπόθεση η υποβολή της ΕΑΕ 2024
    Μέχρι τα τέλη Ιουνίου προγραμματίζει το ΥΠΑΑΤ να εκδώσει την πρόσκληση στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-70-1.5 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ της Ελλάδας, 2023-2027. Σύμφωνα με την προδημοσίευση της πρόσκλησης, προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης στήριξης είναι να έχει προηγηθεί από τους υποψηφίους η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης […] The post Αυτόχθονες φυλές: Μέχρι τέλη Ιουνίου η πρόσκληση, βασική προϋπόθεση η υποβολή της ΕΑΕ 2024 appeared first on ypaithros.gr.
  • Φιστικιά: Ευνοϊκές οι συνθήκες της εποχής για την εμφάνιση της σεπτορίωσης
    Η σχετικά υψηλή υγρασία της άνοιξης που επικρατεί αυτή την περίοδο ευνοεί την ασθένεια της σεπτορίωσης, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου. Πιο αναλυτικά, η ασθένεια προσβάλλει τα φύλλα, δημιουργώντας και στις δύο επιφάνειες πολυάριθμες, μικρές, μαύρες κηλίδες. Τα φύλλα πέφτουν πρόωρα, με αποτέλεσμα την εξασθένηση των δέντρων, την […] The post Φιστικιά: Ευνοϊκές οι συνθήκες της εποχής για την εμφάνιση της σεπτορίωσης appeared first on ypaithros.gr.
  • Αμοιβαία επωφελής για επισιτιστική ασφάλεια και βιοποικιλότητα η διαφοροποίηση των καλλιεργειών
    Η επισιτιστική ασφάλεια και η βιοποικιλότητα ευνοούνται αμφότερες από τα διαφοροποιημένα γεωργικά συστήματα, σύμφωνα με ανάλυση 28 παγκόσμιων μελετών, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 58 συν-συγγραφείς από ερευνητικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Η ολιστική αυτή ανάλυση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science. «Τα αποτελέσματά μας από αυτή την ολιστική μελέτη είναι απροσδόκητα σαφή», τονίζει η επικεφαλής συγγραφέας […] The post Αμοιβαία επωφελής για επισιτιστική ασφάλεια και βιοποικιλότητα η διαφοροποίηση των καλλιεργειών appeared first on ypaithros.gr.