Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Παρασκευή 10/08/2018

Παρασκευή 03/08/2018

Παρασκευή 27/07/2018



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Ελαιοκομία: Απαιτείται αναθεώρηση της ΚΑΠ για την πράσινη μετάβαση;
    Η ελιά, μία από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες της Μεσογείου, καλλιεργείται εκτεταμένα στην περιοχή εδώ και χιλιετίες. Ωστόσο, τα τελευταία 70 χρόνια, ο ελαιοκομικός τομέας έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές ως αποτέλεσμα της εκμηχάνισης και της εκβιομηχάνισης που ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1950 και ενισχύθηκαν με τη θέσπιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Αυτές οι αλλαγές αντικατοπτρίζουν […] The post Ελαιοκομία: Απαιτείται αναθεώρηση της ΚΑΠ για την πράσινη μετάβαση; appeared first on ypaithros.gr.
  • Φλεσιάδα Μεσσηνίας: Το παράδειγμα δύο νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους
    Η Φλεσιάδα, αναφερόμενη επίσημα ως η Φλεσιάς και παλαιότερα ως το Παιδεμένον, είναι ορεινός οικισμός κοντά στην Χώρα και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, του Νομού Μεσσηνίας. Ο οικισμός, με βάση την απογραφή του 2011, έχει 73 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως σε διάφορες αγροτικές εργασίες. Ο Παναγιώτης και ο Χρήστος Μαθιός, δύο νέα παιδιά, […] The post Φλεσιάδα Μεσσηνίας: Το παράδειγμα δύο νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους appeared first on ypaithros.gr.
  • Δείκτης FAO: Με «επικεφαλής» το κρέας παίρνουν ξανά τα πάνω τους οι διεθνείς τιμές των τροφίμων
    Μια ελαφριά μηνιαία άνοδο (+0,3%) κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές των τροφίμων τον Απρίλιο, κυρίως χάρη στο κρέας και σε μικρότερο βαθμό στα φυτικά έλαια και τα δημητριακά, τα οποία αντιστάθμισαν τις πτώσεις σε ζάχαρη και γαλακτοκομικά. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος παρακολουθεί τις μηνιαίες […] The post Δείκτης FAO: Με «επικεφαλής» το κρέας παίρνουν ξανά τα πάνω τους οι διεθνείς τιμές των τροφίμων appeared first on ypaithros.gr.
  • Κεράσι: Βροχές και χαλάζι «πλήγωσαν» τις πρώιμες ποικιλίες
    Με προβλήματα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η συγκομιδή κερασιών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Οι πρώιμες ποικιλίες κερασιών δέχτηκαν διαδοχικά «χτυπήματα» από βροχές και χαλάζι που σημειώθηκε τόσο στα τέλη Απριλίου όσο και στην έναρξη της συγκομιδής κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Εκτός από το σχίσιμο των κερασιών λόγω των βροχοπτώσεων, σοβαρά […] The post Κεράσι: Βροχές και χαλάζι «πλήγωσαν» τις πρώιμες ποικιλίες appeared first on ypaithros.gr.
  • Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων
    Με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας Natura 2000, σήμερα 21 Μαΐου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποιεί τον Κόκκινο Κατάλογο, με τα 11.500 είδη ζώων, φυτών και μυκήτων που αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν σε κατηγορίες κινδύνου εξαφάνισης. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ: «o Κόκκινος Κατάλογος αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων (redlist.necca.gov.gr) για την ελληνική βιοποικιλότητα και […] The post Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων appeared first on ypaithros.gr.