Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Παρασκευή 08/06/2018

Παρασκευή 01/06/2018

Παρασκευή 25/05/2018



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων
    Με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας Natura 2000, σήμερα 21 Μαΐου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποιεί τον Κόκκινο Κατάλογο, με τα 11.500 είδη ζώων, φυτών και μυκήτων που αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν σε κατηγορίες κινδύνου εξαφάνισης. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ: «o Κόκκινος Κατάλογος αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων (redlist.necca.gov.gr) για την ελληνική βιοποικιλότητα και […] The post Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων appeared first on ypaithros.gr.
  • Καταστροφικές επιδρομές αρουραίων σε καλλιέργειες του Δομοκού
    Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, άλλο ένα πρόβλημα με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή εξελίσσεται στην περιοχή του Δήμου Δομοκού. Η αύξηση του πληθυσμού των αρουραίων προκαλεί τεράστιες ζημιές, κυρίως στην πρώην Δημοτική Ενότητα Ξυνιάδος, στις καλλιέργειες τριφυλλιού και στα σιτηρά. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστο Πετρόπουλο, «το φαινόμενο φαίνεται να εξελίσσεται με ραγδαίους […] The post Καταστροφικές επιδρομές αρουραίων σε καλλιέργειες του Δομοκού appeared first on ypaithros.gr.
  • Κατηγορηματικό «όχι» Χατζηδάκη για μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα
    Κανένα περιθώριο για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Απαντώντας σε σχετικό αίτημα του προέδρου του ΣΕΒΤ, Γιάννη Γιώτη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια τέτοια παρέμβαση δεν θα είχε απτό αποτέλεσμα και επικαλέστηκε τόσο τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια […] The post Κατηγορηματικό «όχι» Χατζηδάκη για μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα appeared first on ypaithros.gr.
  • Ερώτηση Β. Κόκκαλη για εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες – Απάντηση Σταμενίτη
    Την παρέμβαση της χώρας μας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες οι οποίες πλήττουν ευθέως και σφόδρα το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών, ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. […] The post Ερώτηση Β. Κόκκαλη για εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες – Απάντηση Σταμενίτη appeared first on ypaithros.gr.
  • Jaime Lillo Lopez, Εκτελεστικός Διευθυντής IOC: «Μέρος της λύσης ο ελαιώνας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής»
    Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς ελαιολάδου στο πλαίσιο των συνθηκών που έχει διαμορφώσει ο καιρός της τελευταίας διετίας, καθώς και η βιωσιμότητα της ελαιοκομίας, ενός τομέα που μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναλύονται από τον εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC). Ο Jaime Lillo Lopez βρέθηκε στην […] The post Jaime Lillo Lopez, Εκτελεστικός Διευθυντής IOC: «Μέρος της λύσης ο ελαιώνας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» appeared first on ypaithros.gr.