Πρωτοσέλιδο Κόσμος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Με φύλλο ή χωρίς; Γνωρίστε τις παραδοσιακές θεσσαλικές πίτες!
  Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει την δική της τοπική κουζίνα και ορισμένες συνταγές που την χαρακτηρίζουν. Σε ότι αφορά το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας και την περιοχή της Λάρισας ειδικότερα, οι κάθε λογής πίτες θεωρούνται εμβληματικές και είναι γνωστές σε όλη τη χώρα ως χαρακτηριστικές γεύσεις του θεσσαλικού κάμπου. Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις πιο γνωστές παραλλαγές τους. Αν υπάρχει ένας τόπος που γνωρίζει από καλές πίτες, αυτός είναι η Θεσσαλία. Η τέχνη της παρασκευής τους μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, ενώ τα διαθέσιμα υλικά και η εποχικότητα
 • Λάρισα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή έξω από την Αγιά - Ένας τραυματίας
  Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ένας άνδρας, που τραυματίστηκε σε τροχαίο έξω από την Αγιά της Λάρισας.  Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή οδό Λάρισας - Αγιάς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες υπήρξε σύγκρουση επιβατικού αυτοκινήτου με μηχανή, από την οποία τραυματίστηκε ο οδηγός του δικύκλου.  Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο της Λάρισας. 
 • Σε πτώση το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Λάρισα
  Καθαρά πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 25 έως 31 Ιουλίου 2022 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα διαπιστώθηκαν στη Λάρισα (-50%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.
 • Κορωνοϊός: Νέα μείωση των κρουσμάτων στην Λάρισα την τελευταία εβδομάδα
  Μείωση της τάξης 15% παρουσιάζει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Λάρισας την εβδομάδα από 1 έως 7 Αυγούστου 2022.  Συγκεκριμένα, τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στον νομό είναι 2.762, με μέσο όρο 395 κρούσματα ανά ημέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς (25-31 Ιουλίου 2022), τα κρούσματα ανέρχονταν στα 3.208, με μέσο όρο 458 κρούσματα/ημέρα.    Η έκθεση του ΕΟΔΥ Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19). Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 31/2022 (01 Αυγούστου 2022 - 07 Αυγ
 • Λάρισα: Τέσσερις φωτιές από το πρωί της Τρίτης κινητοποίησαν την Πυροσβεστική
  Τέσσερις φωτιές ξέσπασαν σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου σε περιοχές της Λάρισας, κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Όλες εκδηλώθηκαν σε εκτάσεις με ξερά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών, χωρίς να απειληθούν κατοικημένες περιοχές και άνθρωποι.  Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε το μεσημέρι σε πυρκαγιά κοντά στο γήπεδο της Φαλάνης, όπως και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, ενώ τις πρωινές ώρες ζητήθηκε η επέμβασή της σε φωτιά στον Αργυρόμυλο Λάρισας και στην περιοχή των ταμιευτήρων μεταξύ Ναμάτων και Ελευθερίου.