Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών

Παρασκευή 11/08/2017

Παρασκευή 04/08/2017

Παρασκευή 28/07/2017



Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Πολωνοί αγρότες ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ
    Απεργία πείνας ξεκίνησαν πέντε Πολωνοί αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, όπως υποστηρίζουν, τους οδηγούν στην πτώχευση. Οι αγρότες στην Πολωνία και σε άλλες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμαρτύρονταν τους τελευταίους μήνες για τις φθηνές εισαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία και τους περιορισμούς που τους επιβλήθηκαν από την Πράσινη Συμφωνία της […] The post Πολωνοί αγρότες ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ appeared first on ypaithros.gr.
  • Κόβουν ταχύτητα οι ανατιμήσεις, σηκώνει κεφάλι η κατανάλωση
    Αποκλιμάκωση των ανατιμήσεων και ενίσχυση της κατανάλωσης αποτυπώνουν τα στοιχεία της Circana για την πορεία του οργανωμένου λιανεμπορίου στο πρώτο τρίμηνο του 2023, με τα χύμα προϊόντα και την ιδιωτική ετικέτα να συνεχίζουν να διευρύνουν τα μερίδιά τους. Σύμφωνα με το τελευταίο report της γνωστής εταιρείας μετρήσεων, τα έσοδα των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν 2,8% στο […] The post Κόβουν ταχύτητα οι ανατιμήσεις, σηκώνει κεφάλι η κατανάλωση appeared first on ypaithros.gr.
  • Εκδήλωση UNGA-ECOSOC: «Η αποτελεσματική ανταπόκριση στα ακραία κλιματικά γεγονότα απαιτεί επενδύσεις στη γεωργία και τους αγρότες»
    Το φαινόμενο El Nino και η αντίστροφη –ψυχρή– φάση του, La Nina, αυξομειώνουν την επιφανειακή θερμοκρασία στον Ειρηνικό Ωκεανό, κάτι που έχει επιπτώσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, συντελώντας σε ακραίους καύσωνες και πλημμύρες. Εν μέσω επιδείνωσης των ανωτέρω, καθώς και άλλων μετεωρολογικών φαινομένων, όπως οι θεομηνίες Daniel και Elias, που έπληξαν σφοδρά την Ελλάδα, […] The post Εκδήλωση UNGA-ECOSOC: «Η αποτελεσματική ανταπόκριση στα ακραία κλιματικά γεγονότα απαιτεί επενδύσεις στη γεωργία και τους αγρότες» appeared first on ypaithros.gr.
  • Αμπέλι: Μειωμένες αποδόσεις δείχνουν τα πρέμνα στο στάδιο της ανθοφορίας
    Η ανθοφορία στο αμπέλι έχει ήδη ξεκινήσει στις πρωιμότερες περιοχές της χώρας, με σημαντικά, όμως, προβλήματα στην παραγωγή. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αμπελουργών κάνουν λόγο για μειωμένες αποδόσεις, τις οποίες αποδίδουν στις καιρικές συνθήκες και ειδικότερα στους περσινούς καύσωνες. Σημαντικές, επίσης, για τους ίδιους ήταν και οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς […] The post Αμπέλι: Μειωμένες αποδόσεις δείχνουν τα πρέμνα στο στάδιο της ανθοφορίας appeared first on ypaithros.gr.
  • Το μεταχρωματικό έλκος εξαφανίζει και τα πλατανοδάση της Ηπείρου
    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αρίστη Ζαγορίου εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης γύρω από το φλέγον ζήτημα της ραγδαίας εξάπλωσης της ασθένειας του πλατάνου που έχει πλήξει πλέον αισθητά και τα πλατανοδάση στον Βοϊδομάτη και τον Αώο. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Τοπική Επιτροπή Ζαγορίου και το Ίδρυμα Ιωάννου Σαραλή, στο […] The post Το μεταχρωματικό έλκος εξαφανίζει και τα πλατανοδάση της Ηπείρου appeared first on ypaithros.gr.