Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών
Πρωτοσέλιδο Πρωινός Μοριάς:







Recognized text:
Έτος ιδρύσεως

1989
(Μηνιαία έκδοση)
2007 - 2017
(Εβδομαδιαία έκδοση)
2017 (Ημερήσια έκδοση)
Έδρα - Γραφεία:
ΒΙ.ΠΕ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 5Β
Τ.Κ. 221 00 ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλ.: 2710 23 51 80
Fax: 2710 23 51 81

Ημερήσια Εφημερίδα της Αρκαδίας

ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 | Αρ. φύλλου 1075 | 1 €

email:
[email protected]
www.proinosmorias.gr

1η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών
Συλλόγων Πελοποννησίων, στην Τρίπολη
Το περασμένο Σάββατο (02/04), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου
Τρίπολης, έλαβε χώρα η πρώτη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων.
Πρόκειται για μια προσπάθεια σύμπτυξης δυνάμεων όλων όσοι κατάγονται από την Πελοπόννησο, ζουν έξω από αυτή και είναι οργανωμένοι σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στην Ελλάδα και
στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντώνης Γυφτόπουλος, έκανε λόγο
για μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τη δημιουργία της Π.Ο.Π.Σ.Π,
ώστε τα μέλη της Ομοσπονδίας να είναι κοντά στην Πελοπόννησο σε
διάφορους τομείς, όπως είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και ο πολιτισμός. Επίσης, τα μέλη της Ομοσπονδίας να είναι ταυτόχρονα και
καλοί πρεσβευτές της ιδιαίτερης πατρίδας τους στους τόπους εγκαταβίωσής τους.
[• ΣΕΛΙΔΑ 2]

3o Συνέδριο Οινοτουρισμού: Η Πελοπόννησος έχει κάθε εφόδιο
για να αναπτυχθεί και στον τομέα του οινοτουρισμού

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τo 3o Συνέδριο Οινοτουρισμού «Πελοπόννησος: Ενα

ταξίδι στον οίνο και στο χρόνο», που συνδιοργανώθηκε από την
Περιφέρεια Πελοποννήσου, το υπουργείο Τουρισμού και τον
ΕΟΤ.
Μέσα από το «ταξίδι» αυτό, είχαν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες ―κυρίως Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, όπως και ειδικοί
στα του οίνου―, να γνωρίσουν τοπικές ποικιλίες της Πελοποννήσου, να ξεναγηθούν σε επισκέψιμα οινοποιεία σε Αργολίδα,
Κορινθία, Αρκαδία, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, να
φυτέψουν το δικό τους αμπέλι, αλλά και να παρακολουθήσουν
τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα τον οινοτουρισμό, οι οποίες
είχαν ―κατά γενική ομολογία― εξαιρετικό ενδιαφέρον.
[• ΣΕΛΙΔΑ 4]

Το «Χωραΐτικο» στη 30ή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, στη Θεσσαλονίκη
Ένα θαύμα της φύσης, το ελαιόλαδο της Γορτυνίας με την επωνυμία
«Χωραΐτικο» έκανε την γνωριμία του με το ευρύ εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, μέσα από τη συμμετοχή του δήμου Γορτυνίας, στην
30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop boutique» της
ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 έως 4 Απριλίου 2022.
Το «Χωραΐτικο» είναι μια αρχαϊκή ποικιλία της Γορτυνιακής γης,
του Πάνα, της πέτρας και του άνυδρου βουνού, με μεγάλη ποσότητα
πολυφαινόλων, στα όρια του φαρμακευτικού προϊόντος, το οποίο
αναζητεί και βαδίζει προς τον δρόμο της τυποποίησης και του εμπορίου, για την οργανωμένη πολύτιμη παρουσία του στην Ελληνική και
τη Διεθνή αγορά.
Το Γορτυνιακό Xωραΐτικο ελαιόλαδο εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της HELEXPO ΔΕΘ και της ΦΙΛΑΙΟΣ
και προσφέρθηκε στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό της Detrop
boutique. Το «Χωραΐτικο» ήταν το λάδι που επιλέχθηκε να εμφιαλωθεί στο συλλεκτικό μπουκάλι της ΔΕΘ και της ΦΙΛΑΙΟΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική

διάκριση - επιβράβευση που ανέβασε ψηλά το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών και του κοινού για τη μοναδικότητά του.
[• ΣΕΛΙΔΑ 3]