Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Χαριστική βολή στο ελληνικό Κρίμσον η χρεοκοπία αγγλικής εταιρείας
  Με τη συγκομιδή όψιμων ποικιλιών, όπως η Κρίμσον, συνεχίζεται η καλλιεργητική περίοδος του επιτραπέζιου σταφυλιού, αλλά η εικόνα που μεταφέρεται μέσω του ρεπορτάζ της «ΥΧ» δεν είναι αισιόδοξη. της Ελένης Ριζάκη Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση στο Κιλκίς Προβλήματα στη ζήτηση της επιτραπέζιας ποικιλίας σταφυλιών Κρίμσον αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί στο Κιλκίς. Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, […] The post Χαριστική βολή στο ελληνικό Κρίμσον η χρεοκοπία αγγλικής εταιρείας appeared first on ypaithros.gr.
 • Δυτική Ελλάδα: Αποτύπωση του πρωτογενoύς τομέα κατά τη δεκαετία της κρίσης
  Η πρώτη ουσιαστική στατιστική αποτύπωση της δεκαετίας της κρίσης για την πρωτογενή παραγωγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιχειρείται από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία δημοσίευσε τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής, που διενήργησε κατά το 2021 και αφορούν τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τη χρονική περίοδο 2009-2020 η μείωση της χρησιμοποιούμενης […] The post Δυτική Ελλάδα: Αποτύπωση του πρωτογενoύς τομέα κατά τη δεκαετία της κρίσης appeared first on ypaithros.gr.
 • Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027
  Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 υποβλήθηκε στην ΕΕ τον Δεκέμβριο 2021 μεταξύ των πρώτων από τα κράτη-μέλη, μετά από μια εκτεταμένη και εντατική περίοδο προετοιμασίας και διαβούλευσής του με το σύνολο των παραγωγικών φορέων της χώρας μας. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού εξέτασαν το […] The post Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027 appeared first on ypaithros.gr.
 • Φθινοπωρινές σπορές: Σταθερή αξία το σκληρό σιτάρι – Αυξητικές τάσεις για µαλακό και κριθάρι
  Σε ένα σύνθετο και διαρκώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο καλείται φέτος ο αγρότης να πάρει αποφάσεις για τα προϊόντα που θα επιλέξει για τις φθινοπωρινές σπορές. Με τις επιπτώσεις της ενεργειακής και πολεμικής κρίσης να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι παραγωγοί έχουν επιστρατεύσει μπλοκάκια και λάπτοπ για να εκτιμήσουν ποια λύση μπορεί να αποβεί συμφέρουσα φέτος. των […] The post Φθινοπωρινές σπορές: Σταθερή αξία το σκληρό σιτάρι – Αυξητικές τάσεις για µαλακό και κριθάρι appeared first on ypaithros.gr.
 • Η αλυσίδα Κρητικός εξαγόρασε τα σούπερ μάρκετ Μαθιουδάκης στην Κρήτη
  Την παρουσία της στην Κρήτη ενισχύει σημαντικά η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός με την εξαγορά της αλυσίδας Μαθιουδάκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στα 8 υπάρχοντα καταστήματα Κρητικός θα προστεθούν με την εξαγορά 17 ακόμη καταστήματα του ομίλου σούπερ μάρκετ Μαθιουδάκης σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη σταδιακή εξαγορά των καταστημάτων τα οποία έως το […] The post Η αλυσίδα Κρητικός εξαγόρασε τα σούπερ μάρκετ Μαθιουδάκης στην Κρήτη appeared first on ypaithros.gr.