Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Σε αναζήτηση εργατικών χεριών οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας
  Σε “ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό” βγαίνουν κάθε βράδυ τα λιγοστά εργατικά χέρια που έχουν απομείνει στα χωριά της Φθιώτιδας. Οι ελαιοπαραγωγοί τρέμουν στην ιδέα ότι η σοδειά τους θα μείνει στα χωράφια καθώς δεν επαρκούν τα εργατικά χέρια. Λίγα 24ωρα πριν το “χτυποκάρδι” το είχαν νιώσει όσοι είχαν φιστίκια που έπρεπε να μαζέψουν αλλά τούς βοήθησε […] The post Σε αναζήτηση εργατικών χεριών οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας appeared first on ypaithros.gr.
 • Παπαστράτος – ΔΕΘ: Η βιωσιμότητα στον πυρήνα της φετινής συνεργασίας
  Η Παπαστράτος είναι o Επίσημος Υποστηρικτής της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (10-18/09), μίας από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις των Βαλκανίων. Στόχος της διοργάνωσης, την οποία η ιστορική ελληνική εταιρεία στηρίζει για 5η συνεχή χρονιά, είναι η προαγωγή της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και η ενίσχυση της Βόρειας Ελλάδας. […] The post Παπαστράτος – ΔΕΘ: Η βιωσιμότητα στον πυρήνα της φετινής συνεργασίας appeared first on ypaithros.gr.
 • Μείωση σκαφών και αλιευμάτων σε Ιόνιο και Ήπειρο
  Σημαντική μείωση των σκαφών αλλά και των αλιευμάτων καταγράφει πανελλαδικά η τελευταία έκθεση της Στατιστικής αρχής. Συγκεκριμένα η ποσότητα των αλιευμάτων ήταν μικρότερη κατά περίπου 17%. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2020 στις ακτές της Ηπείρου και της Κέρκυρας αλιεύτηκαν 903,5 τόνοι ψαριών ενώ στον Αμβρακικό Κόλπο και τις ακτές της Λευκάδας η ποσότητα […] The post Μείωση σκαφών και αλιευμάτων σε Ιόνιο και Ήπειρο appeared first on ypaithros.gr.
 • Το στρατηγικό σχέδιο για την ΚΑΠ δίνει σημαντική ώθηση στους Γάλλους παραγωγούς βιολογικών
  Στις 31 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επίσημα το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της Γαλλίας, με τη βιολογική παραγωγή να βρίσκεται στο επίκεντρο. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν εξαρχής έτσι. Τον Απρίλιο, η Κομισιόν προέτρεψε τη Γαλλία να αυξήσει τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες του εθνικού στρατηγικού σχεδίου της για την ΚΑΠ, κάνοντας σαφέστερη διάκριση μεταξύ της βιολογικής […] The post Το στρατηγικό σχέδιο για την ΚΑΠ δίνει σημαντική ώθηση στους Γάλλους παραγωγούς βιολογικών appeared first on ypaithros.gr.
 • Αλιευτικά δικαιώματα, φυτοπροστασία και επισήμανση τροφίμων στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας
  Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Γεωργαντάς, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η συζήτηση αφορούσε τόσο σε θέματα αλιευτικών δικαιωμάτων, όσο και σε θέματα φυτοπροστασίας και επισήμανσης τροφίμων, καθώς και στο πάγιο ζήτημα της διασύνδεσης της Ένωσης με την Ουκρανία για τη διασφάλιση της παγκόσμιας επισιτιστικής επάρκειας. […] The post Αλιευτικά δικαιώματα, φυτοπροστασία και επισήμανση τροφίμων στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας appeared first on ypaithros.gr.