Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Πώς θα μοιραστούν τα 25 εκατ. ευρώ για την καλή μεταχείριση των χοίρων
  Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 30/9 και την ίδια μέρα με την δημοσίευσή του εκδόθηκε και η υπουργική απόφαση. Μπορείτε να διαβάσετε το ΦΕΚ εδώ Υπογραφή παίρνει σύντομα η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή του Υπομέτρου 14.1 «Καλή μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένης […] The post Πώς θα μοιραστούν τα 25 εκατ. ευρώ για την καλή μεταχείριση των χοίρων appeared first on ypaithros.gr.
 • Υψηλές προσδοκίες για το ελληνικό ρύζι από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησής του
  Στο επίκεντρο βρέθηκε για ακόμα μία φορά το ελληνικό ρύζι, οι τρόποι καλλιέργειάς του και η ποιότητα του προϊόντος, με αφορμή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται από την Εταιρική Αγροτική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και τη Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια της Ισπανίας. Με το σύνθημα «Enjoy it’s from Europe», η ΕΑΣΘ, σε συνεργασία με τους […] The post Υψηλές προσδοκίες για το ελληνικό ρύζι από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησής του appeared first on ypaithros.gr.
 • Ξεκινούν τα καζανέματα της τσικουδιάς και οι Κρητικοί τα γλέντια
  “Θεέ μου να τσικουδόβρεχε το μήνα δέκα βράδια, να γέμιζαν με τσικουδιά στέρνες μα και πηγάδια” αναφέρει μια από τις πολλές μαντινάδες που λένε στην Κρήτη για το τοπικό απόσταγμα που δεν λείπει από κανένα σπίτι του νησιού. Και αυτή την περίοδο ο Θεός ακούει τον μαντιναδολόγο και στέλνει “βροχή” τσικουδιάς στους λουλάδες των ρακοκάζανων […] The post Ξεκινούν τα καζανέματα της τσικουδιάς και οι Κρητικοί τα γλέντια appeared first on ypaithros.gr.
 • Ένωση Εκτροφέων Βραχυκερατικής Φυλής: Θετική απάντηση από το ΥΠΑΑΤ για de minimis στον κλάδο
  Την Τετάρτη 28-9-2022 οι Τσαπραΐλης Αχιλλέας και Ντάικος Βαγγέλης, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών αντίστοιχα, επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έκτακτη ενίσχυση των εκτροφέων αυτόχθονων βοοειδών, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία διετία (μέτρα […] The post Ένωση Εκτροφέων Βραχυκερατικής Φυλής: Θετική απάντηση από το ΥΠΑΑΤ για de minimis στον κλάδο appeared first on ypaithros.gr.
 • Νέος γενικός διευθυντής της FMC Ελλάς ο Άρης Λιούπης
  Τη θέση του Γενικού Διευθυντή της FMC Ελλάς, αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου ο Άρης Λιούπης, γεωπόνος Α.Π.Θ. με 22 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των πωλήσεων. Γεννημένος στη Λάρισα, ο A. Λιούπης, εργάζεται από το 2000 και υπήρξε στέλεχος σημαντικών εταιρειών του χώρου φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όπως η Veterin και η Dupont, ενώ από το 2017 […] The post Νέος γενικός διευθυντής της FMC Ελλάς ο Άρης Λιούπης appeared first on ypaithros.gr.