Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε σήμερα 7 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού
  Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι σήμερα 7 Οκτωβρίου άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού –  προκειμένου οι δικαιούχοι  που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2022 να υποβάλουν  και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της 5ης δόσης. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση […] The post ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε σήμερα 7 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού appeared first on ypaithros.gr.
 • Αιωνόβια ελαιόδεντρα θα υποδέχονται τον κόσμο στο νέο διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου
  Ένας νέος κύκλος ζωής θα ανοίξει για περισσότερα από 30 αιωνόβια ελαιόδεντρα τα οποία, αντί να θυσιαστούν στο “βωμό” του υπό κατασκευή συνδετήριου δρόμου του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι, θα κοσμήσουν διάφορα σημεία στο Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι, ακόμη και τον ίδιο το νέο αερολιμένα, όπου θα “υποδέχονται” τους επιβάτες, ξένους και Έλληνες, που […] The post Αιωνόβια ελαιόδεντρα θα υποδέχονται τον κόσμο στο νέο διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου appeared first on ypaithros.gr.
 • Θετική η χρονιά για τον μεσσηνιακό οίνο
  Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τρύγος στη Μεσσηνία, περιοχή με παραδοσιακά πολλές ποικιλίες οίνων. Από τις ελληνικές κυριαρχούν ο Ροδίτης, το Φιλέρι, το Ασύρτικο και τα ερυθρά Φωκιανό, Αγιωργίτικο. Παράλληλα, οι αμπελουργοί έχουν στραφεί και στα κοσμοπολίτικα σταφύλια: Chardonnay, Ugni Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache Rouge, Merlot, Carignan, τα οποία και καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα […] The post Θετική η χρονιά για τον μεσσηνιακό οίνο appeared first on ypaithros.gr.
 • ΕΕ: Ετοιμάζεται νέο πλαίσιο για τεχνικές αναπαραγωγής φυτών
  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει εντός του 2023 ένα επικαιροποιημένο κανονιστικό πλαίσιο για τις νέες τεχνικές αναπαραγωγής φυτών (ή NBT όπως αποκαλούνται πιο σύντομα). Επιδίωξή της είναι να αυξηθεί η χρήση τεχνολογιών γενετικής επεξεργασίας, οι οποίες έχουν αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης κατά το παρελθόν, τόσο σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και σε επίπεδο κρατών – μελών. […] The post ΕΕ: Ετοιμάζεται νέο πλαίσιο για τεχνικές αναπαραγωγής φυτών appeared first on ypaithros.gr.
 • ΕΕ: Ο επίτροπος Γεωργίας υποστηρίζει τη νέα στρατηγική για τα λιπάσματα
  Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, εξέφρασε την υποστήριξή του στην προοπτική δημιουργίας μιας ειδικής στρατηγικής για τα λιπάσματα σε επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να προστατευτούν οι αγρότες από πιθανές μελλοντικές ελλείψεις. Υπενθυμίζεται ότι μια πιθανή πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής λιπασμάτων, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τρίτες χώρες –ιδίως από τη Ρωσία–, […] The post ΕΕ: Ο επίτροπος Γεωργίας υποστηρίζει τη νέα στρατηγική για τα λιπάσματα appeared first on ypaithros.gr.