Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών
Πρωτοσέλιδο Ο Ευρυτανικός Παλμός:
Newspaper website Website







Recognized text:
Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
. ΠΑΛΜΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019-AP. ΦΥΛΛΟΥ 868-ΕΤΟΣ 18ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕΤΕΤΑΡΤΗ-ΤΙΜΗ: Ε 1,00 -ΚΩΔ.: 6763
www.evrytanikospalmos.gr-e-mail: [email protected]
"Ένα τεράστιο
ευχαριστ
Η ανοιχτή επιστολή του Κστα Μπακογιάννη
Προς τους Ευρυτάνες
σελ : 12 & 13
"Κατσαντνεια' &
Άμεση η ανταπόκριση
Χαρδαλιά για το
εις Πυροσβεστικό κλιμάκισμ
στη Γρανίτσα
Καφαντάρεια' 2019
Με επιτυχία οι εκδηλσεις
στα Άγραφα
ΤΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ
141.000 ευρ
Αύριο η
Τιμία Κάρα για την αποκατάσταση
της Αγίας
Παρασκευής Κορυσχάδων
στο Στένωμα Υπεγράφη η σύμβαση
βλαβν του Μουσείου
σελ: 7
σελ : 18
σελ: 8
αθλητικός ΠΑΛΜΟΣ
Υπάρχει κίνδυνος
διακοπής λειτουργίας
του Γενικού
Νοσοκομείου
Καρπενησίου;
σελ: 19
ΗΚ2a15 Α
FΟΣ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ
σελ: 19 :
Με επιτυχία ο αγνας
"Παραποτάμια
Βρεγμένος Δρόμος"
τω μα
Νικήτρια
τρίτο διεθνές φιλικό
ηΛευκορωσία
και στΟ
Τι απαντά ο Διοικητής
του Γ.Ν. Καρπενησίου
Ισελ: 15
τοuο νmu
|Hondos Center
σ s υ
Υπέροχο ταξξδ ομορφιάς Τμ pe
Tη nρ
www.hondoscenter.com
@) ΕΛΑ

Τελευταία νέα από την εφημερίδα
  • Η πρώτη αστροβραδιά
    Τον ξάστερο, ανοιξιάτικο ουρανό εκμεταλλεύτηκαν το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου, ο Σύλλογος Αστρονομίας Ευρυτανίας Άρτεμις και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, όπου παρουσίασαν στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης τον μαγευτικό ουρανό της Ευρυτανίας στον Προφήτη Ηλία στη Μυρίκη. Στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους έγινε επίδειξη των αστερισμών και συζήτηση διαφόρων θεμάτων επάνω στο διάστημα, όπως και παρατήρηση της Σελήνης και διάφορων νεφελωμάτων μέσα από το τηλεσκόπιο. Η αστροβραδιά ήταν η πρώτη της χρονιάς για τον Σ�
  • Το ξύλο ως δομικό υλικό & ο δασικός πλούτος
    Το ξύλο σε πρώτο πλάνο, στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Καρπενήσι, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024. Πλεονεκτήματα, τεχνογνωσία, εφαρμογές, προοπτικές, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων Καθηγητών, φοιτητών, αλλά και πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών  που παρακολούθησαν την ημερίδα με τίτλο «Χρήσεις ξύλου – Οι ξύλινες δομικές κατασκευές στην Ελλάδα». Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο κ. Ευστράτιος Αϊδινίδης, Λέκτο
  • Ο Ευρυτάνας της εβδομάδας
    Όνομα: Στέφανος Κόπανος  Ιδιότητα: Τραγουδιστής  Τόπος καταγωγής: Παλαιοκατούνα Ευρυτανίας  Τόπος διαμονής: Αθήνα  Γιορτές, χαρές, χοροεσπερίδες και πανηγύρια στην Ευρυτανία, είναι σχεδόν ταυτισμένα με την δημοτική μουσική. Ο Στέφανος Κόπανος είναι ένας από τους νέους εκπροσώπους της και μας μιλάει για τί άλλο; Για την αγάπη του στην μουσική… ΕΠ. Κατάγεστε από την Παλαιουκατούνα Ευρυτανίας. Τι σχέση διατηρείτε με την γενέτειρά σας; ΣΚ. Κατάγομαι από την Παλαιοκατούνα και συγκεκριμένα από τον συνοικισμό Αμπάρες. Η άλλη μου καταγωγή από την μεριά
  • Προοίμιο Ευρωεκλογών
    * ‘‘Ποια είναι η Ευρώπη; Για ποια Ευρώπη μιλάμε; Για την Ευρώπη του χιονιού; Για την Ευρώπη του ήλιου; Για την ορθόδοξη; Για την καθολική; Για την προτεσταντική; Μιλάμε για την Ευρώπη των 28; Ποια είναι η Ευρώπη; Η Ευρώπη είναι ένα κοινό βιβλίο, δηλαδή μια κοινή βιβλιοθήκη, διαβάζουμε όλοι τα ίδια βιβλία∙ μια κοινή μουσική, όλοι ακούμε πάνω κάτω την ίδια μουσική, αλλά αυτό το ακούει και η Αμερική, το ακούει και η νότια Αφρική, το ακούει και η Αυστραλία, το ακούει και η Νέα Ζηλανδία. Λοιπόν για ποια Ευρώπη μιλάμε; … Δεν είναι θέμα ζωής καθημερινής. Γιατί μία Σικελιά�
  • Καλαμαράκια με λινγκουίνι ολικής & κολοκυθάκια
    Υλικά 360 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι 100 ml ελαιόλαδο 3 κολοκυθάκια 500 – 600 γρ. καλαμαράκια μικρά 1-2 σκελίδες σκόρδο 125 ml  λευκό ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματίνια 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε σε ροδέλες περί το 1 εκ. Απλώνετε τα κομμένα καλαμάρια σε διπλή χάρτινη πετσέτα κουζίνας και τα ταμπονάρετε επιμελώς με ένα άλλο κομμάτι χάρτινης πετσέτας, ώστε να μην έχουν νερά. Κόβετε τα κολοκυθάκια πρώτα κατά το μήκος, στα δύο ή στα τρία. Επίσης, κόβετε τα μεγαλύτερα ντοματίνια στη μέση.