Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Μέχρι 25% υψηλότερες οι τιμές στις βιολογικές από τις συμβατικές ντομάτες
  Σε εξέλιξη βρίσκεται η καλλιέργεια της βιολογικής ντομάτας στην Αρκαδία, με την Κανδήλα, την Τεγέα και το Λεωνίδιο να κινούνται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τον βιοκαλλιεργητή Νίκο Καρρά, «η ντομάτα της Αρκαδίας είναι από τα προϊόντα που δεν έχουν πρόβλημα διάθεσης. Θα μπορούσε να επεκταθεί ως καλλιέργεια, αλλά συνήθως οι παραγωγοί είναι διστακτικοί σε […] The post Μέχρι 25% υψηλότερες οι τιμές στις βιολογικές από τις συμβατικές ντομάτες appeared first on ypaithros.gr.
 • JRC: Ξηρασία και υψηλές τιμές εισροών πλήττουν σοβαρά την αγροτική παραγωγή του πλανήτη
  Η αγροτική παραγωγή σε περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του ευρύτερου Τρίτου Κόσμου απειλείται σοβαρά από την ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των εισροών. Σε αυτό το πόρισμα κατέληξαν ερευνητές του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Κομισιόν (JRC), οι οποίοι προειδοποιούν σχετικά με τα παγκόσμια hotspot της ανωμαλίας της αγροτικής παραγωγής. Σύμφωνα […] The post JRC: Ξηρασία και υψηλές τιμές εισροών πλήττουν σοβαρά την αγροτική παραγωγή του πλανήτη appeared first on ypaithros.gr.
 • Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν φυλλοδέτη, ανάρσια και μονίλια στο ροδάκινο
  Τη σταδιακή αύξηση της δεύτερης πτήσης του εντόμου του φυλλοδέτη προμηνύει η αύξηση των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15-18 Ιουνίου, σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. Σχετικά με την ανάρσια από τα δεδομένα του δικτύου των παγίδων στις περιοχές της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας, η πτήση […] The post Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν φυλλοδέτη, ανάρσια και μονίλια στο ροδάκινο appeared first on ypaithros.gr.
 • «Aπό το Αγρόκτημα στο Πιάτο»: H Aθήνα στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων της βιομηχανίας θρέψης
  Το τριήμερο 21-23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο «Farm to Fork Europe». Η παγκόσμιας εμβέλειας εκδήλωση, στη δεύτερη κατά σειρά έκδοσή της, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και, μάλιστα, για πρώτη φορά με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Βιομηχανίας των βιοδιεγερτών (ΕΒΙC) και το περιοδικό New Ag International. […] The post «Aπό το Αγρόκτημα στο Πιάτο»: H Aθήνα στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων της βιομηχανίας θρέψης appeared first on ypaithros.gr.
 • Αντιθέσεις: Νέο κύμα κορωνοϊού
  Έτοιμοι απέναντι και στον κορωνοϊό και στην καταστροφολογία Η Ομικρον 5 όπως και η Δέλτα πιάνουν στον ύπνο την κυβέρνηση Η πανδημία του κορωνοϊού παραμένει ένα μεγάλο ανοιχτό μέτωπο τόσο για την ελληνική κοινωνία, όσο και για την κυβέρνηση της ΝΔ. Όμως, δεν είναι πια ένα μέτωπο άγνωστο. Υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία ετών για την αντιμετώπιση […] The post Αντιθέσεις: Νέο κύμα κορωνοϊού appeared first on ypaithros.gr.