Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • ΣΕΒΕ: Αυξήθηκε κατά 70,4% η αξία των εξαγωγών Αυγούστου σύμφωνα
  Θετικό ήταν το πρόσημο των ελληνικών εξαγωγών τον Αύγουστο του 2022 καθώς ήταν αυξημένες κατά 70,4% συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 07.10.2022 η Ελληνική Στατιστική Αρχή και επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Η αύξηση αυτή προστέθηκε στα ήδη θετικά αποτελέσματα των προηγούμενων μηνών με αποτέλεσμα […] The post ΣΕΒΕ: Αυξήθηκε κατά 70,4% η αξία των εξαγωγών Αυγούστου σύμφωνα appeared first on ypaithros.gr.
 • Στη Στυλίδα η παρουσίαση της πρόσκλησης για το νέο LEADER 2023-2027
  Με έντονο κυβερνητικό χρώμα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στη Στυλίδα η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου LEADER, καθώς εκτός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντά, θα παρευρεθούν και άλλοι υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος, με άμεση σχέση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η εκδήλωση, με θέμα «Ολοκλήρωση Διαβούλευσης Πρόσκλησης Leader για την επιλογή […] The post Στη Στυλίδα η παρουσίαση της πρόσκλησης για το νέο LEADER 2023-2027 appeared first on ypaithros.gr.
 • Αμμουδιά Σερρών: Το «Φιστικοχώρι» ολόκληρης της Ευρώπης (βίντεο)
  Η Αμμουδιά Σερρών είναι το «Φιστικοχώρι» του σερραϊκού κάμπου. Η καλλιέργεια του φιστικιού στην Αμμουδιά και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη περιοχή του νομού Σερρών υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. «Όταν λέμε φιστίκι, μιλάμε για την αραχίδα ή το αράπικο φιστίκι ή το κικιρίκι. Όταν λέμε κικιρίκι αναφερόμαστε στην ποικιλία τη […] The post Αμμουδιά Σερρών: Το «Φιστικοχώρι» ολόκληρης της Ευρώπης (βίντεο) appeared first on ypaithros.gr.
 • Ουγκάντα: Οι αγρότες χρησιμοποιούν σκουλήκια για την παραγωγή λιπάσματος
  Πιεσμένοι από τις παγκόσμιες ελλείψεις λιπασμάτων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι αγρότες στην Ουγκάντα προσανατολίζονται σε έναν έξυπνο εναλλακτικό τρόπο λίπανσης των χωραφιών τους: τα σκουλήκια! Η διαδικασία παραγωγής λιπάσματος γίνεται με τη χρήση ενός συγκεκριμένου είδους σκουληκιού και είναι αρκετά απλή. Πρόκειται για τις προνύμφες της μαύρης μύγας στρατιωτών (BSFL), οι οποίες τοποθετούνται […] The post Ουγκάντα: Οι αγρότες χρησιμοποιούν σκουλήκια για την παραγωγή λιπάσματος appeared first on ypaithros.gr.
 • ΕΛΓΟ: Συνάντηση ερευνητικού έργου με θέμα την προσαρμογή οπωροφόρων δενδρωδών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή
  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης του έργου «Ανθεκτικότητα οπωροφόρων δενδρωδών καλλιεργειών της Μεσογειακής λεκάνης στην κλιματική αλλαγή» με το ακρωνύμιο «FREECLIMB», PRIMA στο ξενοδοχείο Αιγές-Μέλαθρον στη Βέροια, μεταξύ 3-4 Οκτωβρίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ή συμμετείχαν διαδικτυακά 22 ερευνητές, από 15 ερευνητικούς φορείς από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Τυνησία, Αλγερία, Αίγυπτος […] The post ΕΛΓΟ: Συνάντηση ερευνητικού έργου με θέμα την προσαρμογή οπωροφόρων δενδρωδών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή appeared first