Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Ανησυχία για τις μειωμένες τιμές στο αχλάδι
  Δύσκολη χρονιά αντιμετώπισε φέτος το αχλάδι στην Ελλάδα, εξαιτίας της έλλειψης εργατών γης κατά την περίοδο συγκομιδής και των μειωμένων τιμών, τη στιγμή που τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα σε μεγάλα παραγωγικά κέντρα ήταν ικανοποιητική. των Ελένης Ριζάκη, Γιώργου Αργυρίου   Κανονική χρονιά για τον Τύρναβο Καλή παραγωγή, μέσα από μια δύσκολη, όμως, […] The post Ανησυχία για τις μειωμένες τιμές στο αχλάδι appeared first on ypaithros.gr.
 • OKAA: Πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας Χαλκίδας
  Η «1η Γιορτή της Σαρδέλας και Γαστρονομίας» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στην πόλη της Χαλκίδας, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου. Την γιορτή διοργάνωσαν ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α) και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη και […] The post OKAA: Πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας Χαλκίδας appeared first on ypaithros.gr.
 • ΕΕ: Οι υπουργοί Γεωργίας ζητούν περισσότερες επενδύσεις στους «διαδρόμους αλληλεγγύης» για την Ουκρανία
  Στις 26 Σεπτεμβρίου, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συναντήθηκαν παρουσία του υπουργού Γεωργίας της Ουκρανίας, Μίκολα Σόλσκι, για να συζητήσουν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της γεωργικής παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ουκρανία, καθώς και την εφαρμογή των λεγόμενων «διαδρόμων αλληλεγγύης», μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ που στοχεύει στη διευκόλυνση των ουκρανικών εξαγωγών τροφίμων σε […] The post ΕΕ: Οι υπουργοί Γεωργίας ζητούν περισσότερες επενδύσεις στους «διαδρόμους αλληλεγγύης» για την Ουκρανία appeared first on ypaithros.gr.
 • Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου, την Τρίτη 11/10
  «Όλοι μαζί βγάζουμε τα τρακτέρ μας την Τρίτη στις 11 Οκτωβρίου στις 5:00 το απόγευμα στην Τούμπα Τυρνάβου ώστε να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, με σημείο αιχμής την κατανομή της ενίσχυσης από το αποθεματικό κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην […] The post Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου, την Τρίτη 11/10 appeared first on ypaithros.gr.
 • Καρύδι και αμύγδαλο κερδίζουν έδαφος στην Αρκαδία
  Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η καλλιέργεια του αμύγδαλου και του καρυδιού στην Αρκαδία, που δίνουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς. Ειδικότερα, το αμύγδαλο αποτελεί μία από τις καλλιέργειες που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς, αν και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία, που το επηρεάζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα […] The post Καρύδι και αμύγδαλο κερδίζουν έδαφος στην Αρκαδία appeared first on ypaithros.gr.