Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Σημαντικά μειωμένη κατά 30,5% προβλέπεται η ελληνική οινοπαραγωγή 2022-2023
  Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Commission,τα οποία αφορούν προβλέψεις της ελληνικής οινοπαραγωγής με περίοδο αναφοράς 1/8/2022 έως 31/7/2023 και δημοσιεύει η ΚΕΟΣΟΕ, μειωμένη κατά 30,5% εμφανίζεται φέτος η οινοπαραγωγή (2.468.945 hl/2021 – 1.715.924 hl/2022). Το στοιχείο που βασίζεται σε εκτιμήσεις των κατά τόπους ΔΑΟΚ, είναι αρκετά […] The post Σημαντικά μειωμένη κατά 30,5% προβλέπεται η ελληνική οινοπαραγωγή 2022-2023 appeared first on ypaithros.gr.
 • Μόνο ψηφιακά η υποβολή δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2022
  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας (Δ.Α.Ο.) Π.Ε. Λάρισας, ενημερώνει ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής πραγματοποιείται έως την 15η Δεκεμβρίου 2022, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα […] The post Μόνο ψηφιακά η υποβολή δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2022 appeared first on ypaithros.gr.
 • Παρουσίαση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής
  Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής με θέμα «Καινοτόμες τεχνολογίες διάγνωσης στις βιοεπιστήμες». Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής, ως προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής, ανέπτυξε σε βάθος την ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα του Δημόσιου Πανεπιστημίου στις βιοεπιστήμες, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων χρηματοδοτικών φορέων […] The post Παρουσίαση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας
 • Θεσσαλία: Μέχρι 40% πάνω θα “τσιμπήσει” φέτος η τιμή στο παραδοσιακό τσίπουρο
  Μεταξύ 30% – 40% αναμένεται με βάση τα σημερινά δεδομένα, όσον αφορά το κόστος της ενέργειας, να τσιμπήσει φέτος η τιμή στο παραδοσιακό τσίπουρο. Ήδη οι παραδοσιακοί αμβυκούχοι έχουν αρχίσει τις σχετικές προετοιμασίες ώστε τις επόμενες ημέρες να ανάψουν τα καζαναριά στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου. Τα δεδομένα, ωστόσο, που υπάρχουν οδηγούν και το […] The post Θεσσαλία: Μέχρι 40% πάνω θα “τσιμπήσει” φέτος η τιμή στο παραδοσιακό τσίπουρο appeared first on ypaithros.gr.
 • Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών αποχαιρετά τον Κώστα Ποδηματά
  Mε αισθήματα θλίψης τα στελέχη και το προσωπικό του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα πληροφορηθήκαμε την εκδημία του εκλεκτού επιστήμονα, ερευνητή Κωνσταντίνου Ποδηματά, ο οποίος υπηρέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» (πρώην ΙΚΒΦ-ΕΘΙΑΓΕ). Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου «ο Κ. Ποδηματάς […] The post Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών αποχαιρετά τον Κώστα Ποδηματά appeared first on ypaithros.gr.