Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Τελευταίος ψεκασμός για τη δακοκτονία στη Θράκη
  Να ανασάνουν περιμένουν φέτος οι Θρακιώτες ελαιοπαραγωγοί, ευελπιστώντας σε μια καλή παραγωγικά χρονιά, η οποία θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες, τον δάκο και την έκταση της εαρινής προσβολής από πυρηνοτρήτη. Πολύ μεγάλη προβλέπεται η φετινή παραγωγή, αναφέρει η επόπτρια δακοκτονίας της ΔΑΟΚ Έβρου σε Μαρώνεια και Προσκυνητές, Μαρία Χασανίδου, εξηγώντας ότι η συγκομιδή θα […] The post Τελευταίος ψεκασμός για τη δακοκτονία στη Θράκη appeared first on ypaithros.gr.
 • Πιο ανθεκτικά προϊόντα μέσα από βιοδιεγέρτες… φυκιών
  της Ελένης Ριζάκη Βιοδιεγέρτες βασισμένους σε φύκια έχει αναπτύξει μια εταιρεία στον Καναδά, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Fresh Plaza. Ειδικότερα, αποτελούν μια προσπάθεια για καλύτερη καλλιεργητική διαδικασία, παραγωγικότητα και διαχείριση του στρες που δέχεται ένα φυτό. Μέσα από τη διέγερση των μικροοργανισμών του εδάφους, διεγείρονται και οι […] The post Πιο ανθεκτικά προϊόντα μέσα από βιοδιεγέρτες… φυκιών appeared first on ypaithros.gr.
 • Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις υπαγωγής στο καθεστώς της Αγροδιατροφής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου
  Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης της αγροδιατροφής, που περιλαμβάνει την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Καταληκτική ημερομηνία του κύκλου υποβολών είναι η 30ή Δεκεμβρίου 2022. Σκοπός του καθεστώτος είναι η ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής και της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. […] The post Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις υπαγωγής στο καθεστώς της Αγροδιατροφής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου appeared first on ypaithros.gr.
 • Μόνο το δολάριο βοηθά τώρα τις τιμές του σύσπορου
  των Γιώργου Ρούστα, Γιάννη Τσατσάκη Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η συλλογή του βάμβακος σε παραγωγικές ζώνες της χώρας, σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται όψιμη και σαφέστατα δεν συμπίπτει χρονικά με την καλύτερη στιγμή της διεθνούς αγοράς. Κοινή είναι έως τώρα η διαπίστωση των περισσότερων βαμβακοκαλλιεργητών ότι οι αποδόσεις υπολείπονται σε σχέση με πέρυσι, σε ένα […] The post Μόνο το δολάριο βοηθά τώρα τις τιμές του σύσπορου appeared first on ypaithros.gr.
 • FAO: Σφίγγει ο κλοιός της επισιτιστικής κρίσης για 19 «εστίες πείνας» στην Αφρική
  Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παγκοσμίως οξεία επισιτιστική ανασφάλεια αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς ο κλοιός της επισιτιστικής κρίσης «σφίγγει» επικίνδυνα για 19 «εστίες πείνας» λόγω των αυξανόμενων συγκρούσεων, των ακραίων καιρικών συνθηκών και της οικονομικής αστάθειας, που επιδεινώνεται από την πανδημία και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Σε αυτό […] The post FAO: Σφίγγει ο κλοιός της επισιτιστικής κρίσης για 19 «εστίες πείνας» στην Αφρική appeared first on ypaithros.gr.