Επόμενη μέρα Next
Next

Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Λύσεις για το μπλε καβούρι αναζητά η Καβάλα
  Η κλιματική αλλαγή έκανε ανθεκτικότερο το μπλε καβούρι, το οποίο απέκτησε… γκουρμέ γούστα και στρώνει το τραπέζι του εις βάρος του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής Καβάλας, τρώγοντας τα ψάρια και την τροφή των ψαριών. Το αδηφάγο καβούρι απειλεί τη βιωσιμότητα του αρχαιότερου Συνεταιρισμού της χώρας, που προσπαθεί να αποδείξει στους ιθύνοντες του υπουργείου ότι […] The post Λύσεις για το μπλε καβούρι αναζητά η Καβάλα appeared first on ypaithros.gr.
 • Καλαμπόκι: Αυξημένη η τιμή του ενσιρώματος, αλλά και του κόστους
  Με την έναρξη κοπής των στελεχών του καλαμποκιού ξεκίνησε για φέτος η συλλεκτική περίοδος. Μεγάλος αριθμός παραγωγών έχουν στρέψει την καλλιέργεια για την παραγωγή ενσιρώματος. Μπορεί η χρόνια να μη βοήθησε σημαντικά στις αποδόσεις από τα μέχρι τώρα δεδομένα των παραγωγών, αλλά εκείνο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το θέμα της τιμής του προϊόντος. Αυτό […] The post Καλαμπόκι: Αυξημένη η τιμή του ενσιρώματος, αλλά και του κόστους appeared first on ypaithros.gr.
 • Πράσινη Συμφωνία: Βοηθήστε στην καταγραφή καλών πρακτικών στις αγροτικές περιοχές
  Έναν ψηφιακό χάρτη καλών πρακτικών σε σχέση με την πράσινη και κυκλική οικονομία δημιουργεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα AGARE, με σκοπό να υποστηρίξει την ψηφιακή μετάβαση των αγροτικών περιοχών της Ευρώπης, να προωθήσει νέες προσεγγίσεις και ευκαιρίες απασχόλησης καθώς και την πολιτική για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ ως ένα εργαλείο για την οικοδόμηση μίας νέας […] The post Πράσινη Συμφωνία: Βοηθήστε στην καταγραφή καλών πρακτικών στις αγροτικές περιοχές appeared first on ypaithros.gr.
 • Ιταλία: Η αυξημένη αλατότητα του Πάδου πληγώνει αγρότες και αλιείς
  Η ξηρασία και ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός έχουν αυξήσει την αλατότητα στο Δέλτα του ποταμού Πάδου στην Αδριατική Θάλασσα, εξαλείφοντας τους ορυζώνες μαζί με τα οστρακοειδή, που αποτελούν βασικό συστατικό για μια από τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της Ιταλίας: τα μακαρόνια με αχιβάδες. Όπως αναφέρει το Associated Press, τουλάχιστον το ένα τρίτο του αποθέματος των πολύτιμων […] The post Ιταλία: Η αυξημένη αλατότητα του Πάδου πληγώνει αγρότες και αλιείς appeared first on ypaithros.gr.
 • Η Ρωσία προβλέπει ότι η τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου θα υπερδιπλασιαστεί το 2022
  Η Ρωσία προβλέπει ότι η μέση τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου της θα υπερδιπλασιαστεί φέτος, φθάνοντας τα 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, προτού μειωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2025, καθώς θα μειωθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών, σύμφωνα με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης την οποία είδε το Reuters. Οι ροές […] The post Η Ρωσία προβλέπει ότι η τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου θα υπερδιπλασιαστεί το 2022 appeared first on ypaithros.gr.