Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website WebsiteRecognized text:
11 ισχυει και τι
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΑΚΤΕΡ-ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ
Η αγορα,
οι τεχνολογίες,
οι συμβουλές
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Μπαίνει τέλ0s
στην αλογιστη χρηση
νερου και λιπασματων
στη Ροδόπη ΣΕΛ.11
αλλάζει στα ΠΑΑ
Διάσταση απόψεων στο
Συμβούλιο ΥΠΟυργών
ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ενσωματώθηκαν οι
επιλαχόντες του 2016
Τον Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα
tnS Πρόσκλησns του 2018
ΣΕΛ. 23-32
ZEA. 8, 45-46
θετικέs οι αντιδράσειs των
Βρετανών αΥροτών για τη
«Λευκή Βίβλο» του Brexit
που έδωσε στη δημοσιότητα
η κυβέρνηση τns χώρα
ΕΥΡΩΠΗ & ΚΟΣΜΟΣ ΣΕΛ.49
. ΧΩΡΑ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΕΗ
www.ypaithros.gr
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 l ΕΤΟΣ 3: | ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 142 l [email protected] l ISSN: 2459-3 206 | Τιμή.e2
ΕΠΙΤΕΛ
* Τι δηλωνουν στην «ΥΧ»
οι εταιρειες για τιs «καμπανες»
από τον ΕΛΓΟ-«Δήμητρα»
* Να υπαρξει συνέχεια
ζητούν οι κτηνοτρόφοι
( ΕΡΧΕΤΑΙ
* Μήνυμα ανόδου
των τιμων στελνουν
χρηματιστήρια και USDA
* ομαλά η καλλιέργεια,
Προπωλημένο το 15%
ΣΕΛ. 4-5
ΣΕΛ. 11, 53, 54
ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ
θεσσαλός έναs
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
0 φ6Bos του
δάκου έφερε
ανακαμψη
τιμων
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Πρώτο βήμα
για 375
αγροτες στον
εξωδικαστικό
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Αναζητα
ισορροπιες Υια
αποζημιώσεις
ο ΕΛΓΑ
δικαιούχ0US
του Προγραμματ°s
ΣΕΛ.44
ΣΕΛ.39
ΣΕΛ. 15
ΣΕΛ. 10

Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Άδοξο τέλος για την εξαγωγική σεζόν του επιτραπέζιου σταφυλιού
  Με καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τις επιχειρήσεις, ολοκληρώθηκε η εξαγωγική καμπάνια των επιτραπέζιων σταφυλιών. Όπως αναφέρει σε σχετικό σχόλιό του ο ειδικός σύμβουλος του Incofruit Hellas, Γιώργος Πολυχρονάκης, οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε 49.639 τόνους, δηλαδή μειωμένοι 18,7% έναντι του 2021 Mεγάλες ποσότητες όψιμων επιτραπέζιων σταφυλιών έμειναν τελικά ασυγκόμιστες. Αντίθετα, σύμφωνα […] The post Άδοξο τέλος για την εξαγωγική σεζόν του επιτραπέζιου σταφυλιού appeared first on ypaithros.gr.
 • Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Παραγωγή αγελαδινού τυριού από νωπό γάλα
  Σε μια καινοτομία στον τομέα της τυροκόμησης προχώρησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, παρασκευάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα τυρί από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, με ανώτερα χαρακτηριστικά και παράλληλη υψηλή επιχειρηματική αξία. Το επιτυχημένο εγχείρημα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Raw cheese, από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της ΑΓΣ (SPMO) σε συνεργασία με […] The post Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Παραγωγή αγελαδινού τυριού από νωπό γάλα appeared first on ypaithros.gr.
 • FAO: Συνεχίζεται η υποβάθμιση των «μαύρων» εδαφών
  Το επιφανειακό «μαύρο χώμα», γνωστό και ως παγκόσμιο καλάθι τροφίμων λόγω της γκάμας των καλλιεργειών που υποστηρίζει, συνήθως συνθέτει εξαιρετικά γόνιμα εδάφη, καθότι είναι πλούσιο σε οργανικά και θρεπτικά συστατικά. Για δεκαετίες, αυτό το πλούσιο σε άνθρακα έδαφος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργική παραγωγή σιτηρών, ελαιούχων σπόρων, βοσκότοπων και κτηνοτροφικών συστημάτων. Επιπλέον, τα […] The post FAO: Συνεχίζεται η υποβάθμιση των «μαύρων» εδαφών appeared first on ypaithros.gr.
 • Εκσυγχρονισμός του συστήματος χορήγησης ταινιών ελέγχου οίνων ΠΟΠ
  Τις δυνατότητες της τεχνολογίας αξιοποιεί ο τομέας του κρασιού ανοίγοντας νέους δρόμους στη ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η γενική γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου το σύστημα ελέγχου των ΠΟΠ κρασιών της χώρας εκσυγχρονίζεται. Συγκεκριμένα, το […] The post Εκσυγχρονισμός του συστήματος χορήγησης ταινιών ελέγχου οίνων ΠΟΠ appeared first on ypaithros.gr.
 • Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία στην «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023»
  Στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023», που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 6 Φεβρουαρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ. Στόχος της συμμετοχής είναι η προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων και από τις τρεις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας […] The post Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία στην «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023» appeared first on ypaithros.gr.