Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website WebsiteRecognized text:
PAAI ΣΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Γ. Φραγκίστas: Τα δίκτυα
ζητούν τα Προϊόντα μαs,
τροχοπέδη οι δικές
μας Παθογενε!es
Το νερό νεράκι
ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Γίνε εσύ τυχερός
για χιλιάδες
παραγωγ°us
Σε αδιέξοδο οι οργανισμοί
μέσω καλλιεργητικns περιόδου
του μεγάλου μαs δώρου
Η STIHL και η «ΥΧ» χαρίζουν
σε 2 τυχερ0US αναγνώστες
ένα μηχάνημα τελευταίas γεν1QS
Λεπτομέρειες στη σελίδα 55
ΣΕΑ 32-33, 45
Υπαιθρος
Εγκυρη Πανεπιστημιακή έρευνα
εκθέτει τιs αδυναμίες τns ευρωπαϊκής
αΥροτικής Πολιτικής και δίνει το στίγμα
tns απαιτούμενns vées προσέγγισns.
, ΧΩΡΑ
ΕΥΡΩΠΗ & ΚΟΣΜΟΣ ΣΕΛ.41
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΈΗ
www.ypaithros.gr
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Ι ΕΤΟΣ3c | ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 135 l [email protected] l ISSN: 2459.3206 | Τιμή: €2
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΝΟΜΟΒΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑθΕΩΡΗΣΗΣ
ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠ
* Ετήσιες εκθέσε1S Προόδου για την εξασφάλιση των ενισχύσεων
1 Στο επίκεντρο οι νέες τεχνολογίες και η Συμβουλευτική
Ευνοούνται οι νέοι και οι μικρομεσαίεs εκμεταλλεύσεις
Στο 10% οι Συνδεδεμένες, υψαλίδι στην Ειδική Βαμβακ0sΚΥΡΙΑΚΟΣ & ΜΑΡΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
Καθετοποίησαν
και Πωλούν
ηλεκτρονικά την
Παραγωγή τουs
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Εκπτώσεις κάθε
μήνα ζητούν πλέον
οι αλυσίδεs ano
τ0us Παραγωγ0us
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Πρόγραμμα
Eupuoús
Γεωργ,as
Συναντσει5Nanna
με Γκάμπριελ
Ποιοι Υλυκάθηκαν,
ΠΟΙΟΙ ΠΙΚράθηκαν
στον πρωτο
tpuyo
ΣΕΛ. 22-23
kEA. 35
ΣΕΛ 20
και Γκουρία

Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Τις υπουργικές δεσμεύσεις αναμένουν οι μηλοπαραγωγοί και προειδοποιούν για θερμό χειμώνα
  «Περιμένουμε την υλοποίηση της υπουργικής δέσμευσης πως το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση της κυβέρνησης για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος. Εναπόκειται για μία ακόμη φορά στην πολιτική βούληση αν θα στηρίξει τους αγρότες ή τους επιχειρηματίες. Παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση». Αυτά δηλώνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, […] The post Τις υπουργικές δεσμεύσεις αναμένουν οι μηλοπαραγωγοί και προειδοποιούν για θερμό χειμώνα appeared first on ypaithros.gr.
 • Επιχειρησιακο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-2027»: Στο τρίπτυχο ελκυστικός προορισμός, βιώσιμος τόπος και ανθεκτική περιφέρεια το αναπτυξιακό όραμα
  Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων (ΠεΠ) είναι συνολικού προϋπολογισμού 287,59 εκατ. ευρώ, με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών Ταμείων να ανέρχεται σε 244,45 εκατ. ευρώ (ποσοστό 85%). Ειδικότερα, οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ανέρχονται σε 181,1 εκατ. ευρώ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου σε 63,3 εκατ. ευρώ, η δε εθνική συμμετοχή σε 43,14 […] The post Επιχειρησιακο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-2027»: Στο τρίπτυχο ελκυστικός προορισμός, βιώσιμος τόπος και ανθεκτική περιφέρεια το αναπτυξιακό όραμα appeared first on ypaithros.gr.
 • Προκλήσεις & προοπτικές για τον πρωτογενή τομέα
  Διανύουμε ένα ιστορικό μεταίχμιο, καθώς το ελληνικό μεταπολιτευτικό παραδοσιακό μοντέλο αγροτικής παραγωγής, που στηρίχθηκε στους άξονες «επιδοτήσεις – εργάτες γης – συνεργατισμός – αγροτική τράπεζα» κλείνει πλέον τον κύκλο του και επιβάλλει επιτακτικά τον εκσυγχρονισμό διαχείρισης της εθνικής αγροτικής οικονομίας. Ο εκσυγχρονισμός καθίσταται αναγκαίος και κρίσιμος λόγω των πολλαπλών αρνητικών παραγόντων που επιδρούν συνδυαστικά και […] The post Προκλήσεις & προοπτικές για τον πρωτογενή τομέα appeared first on ypaithros.gr.
 • Με 13 παραδείγματα απαντούν οι Διαχειριστικές Αρχές στον τρόπο εφαρµογής του Στρατηγικού Σχεδίου
  Πώς ένας παραγωγός θα υπολογίσει την αναδιανεμητική του ενίσχυση; Σε ποιο ύψος θα διαμορφωθεί το συνολικό ποσό ενίσχυσης ενός προβατοτρόφου το 2023 και το 2026; Πώς ένας παραγωγός θα τηρεί την αιρεσιμότητα σε περίπτωση υποχρεωτικής φυτικής κάλυψης; Τι θα ισχύει με την αμειψισπορά; Πώς υπολογίζεται η ενίσχυση όταν εφαρμόζεται κάποιο Οικολογικό Σχήμα; Απαντήσεις για βασικά […] The post Με 13 παραδείγματα απαντούν οι Διαχειριστικές Αρχές στον τρόπο εφαρµογής του Στρατηγικού Σχεδίου appeared first on ypaithros.gr.
 • Κάστανο: Απούλητη η παραγωγή στον Πάρνωνα λόγω των ασθενειών
  Μία από τις χειρότερες χρονιές τους βιώνουν φέτος οι καστανοπαραγωγοί του Πάρνωνα. Καλλιεργητές από 13 χωριά είδαν την παραγωγή τους να μηδενίζεται, αφού στη μεγάλη της πλειονότητα έμεινε απούλητη, λόγω των ασθενειών που εμφανίστηκαν και κυρίως λόγω της φαιάς σήψης. Ο παραγωγός από τις Καρυές, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, εξηγεί ότι «το πρόβλημα της σήψης οδήγησε στη […] The post Κάστανο: Απούλητη η παραγωγή στον Πάρνωνα λόγω των ασθενειών appeared first on ypaithros.gr.