Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • FAO: Σφίγγει ο κλοιός της επισιτιστικής κρίσης για 19 «εστίες πείνας» στην Αφρική
  Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παγκοσμίως οξεία επισιτιστική ανασφάλεια αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς ο κλοιός της επισιτιστικής κρίσης «σφίγγει» επικίνδυνα για 19 «εστίες πείνας» λόγω των αυξανόμενων συγκρούσεων, των ακραίων καιρικών συνθηκών και της οικονομικής αστάθειας, που επιδεινώνεται από την πανδημία και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Σε αυτό […] The post FAO: Σφίγγει ο κλοιός της επισιτιστικής κρίσης για 19 «εστίες πείνας» στην Αφρική appeared first on ypaithros.gr.
 • ΟΣΔΕ 2022: Αγωνία παραγωγών για την προκαταβολή του Οκτωβρίου
  Στασιμότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσον αφορά την επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης του έτους 2022, κατά το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», παραμένουν ανοιχτά δύο βασικά μέτωπα. Αφενός, δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την εφαρμογή της τεχνικής λύσης στα βοσκοτόπια, αφετέρου –και τουλάχιστον μέχρι […] The post ΟΣΔΕ 2022: Αγωνία παραγωγών για την προκαταβολή του Οκτωβρίου appeared first on ypaithros.gr.
 • Αντιθέσεις: Κράτος δικαίου
  Η δυσφήμιση του κράτους δικαίου βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα Οι πρακτικές της κυβέρνησης κάνουν κακό στην πατρίδα Υπάρχει μια σημαντική πολιτική αντιπαράθεση σήμερα στην Ελλάδα, με αφορμή τον θόρυβο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις. Είναι η αντιπαράθεση για το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Η αντιπολίτευση, με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ […] The post Αντιθέσεις: Κράτος δικαίου appeared first on ypaithros.gr.
 • Προσπάθεια αναβίωσης για το σαγκουίνι Γουρίτσης
  Για τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν το σαγκουίνι Γουρίτσης, το οποίο «ξεχωρίζει γενετικά από το σύνολο των ελληνικών και ξένων ποικιλιών πορτοκαλιού», ενημέρωσε τους παραγωγούς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Μυρτιά Αιτωλοακαρνανίας, ο Δρ. Βασίλης Ζιώγας, ερευνητής εσπεριδοειδών από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και συντονιστής έργου Gocitrus. Νέα δυναμική, με προοπτικές επανεκκίνησης Μετά και την ολοκλήρωση της […] The post Προσπάθεια αναβίωσης για το σαγκουίνι Γουρίτσης appeared first on ypaithros.gr.
 • Κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο από τους αγρότες
  Μαζικές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο και λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση της μεγάλης κλαδικής έκθεσης για τον πρωτογενή τομέα «Agrotica» προγραμματίζουν οι αγρότες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Όπως τονίζουν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της περιοχής, σχεδιάζονται πολύμορφες κινητοποιήσεις το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση – συλλαλητήριο […] The post Κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο από τους αγρότες appeared first on ypaithros.gr.