Πρωτοσέλιδο Ύπαιθρος:
Newspaper website Website
Τελευταία νέα από την εφημερίδα
 • Τα συστήματα βιολογικής γεωργίας μπορούν να παράγουν έως και 40% περισσότερο από τα συμβατικά σε περιόδους ξηρασίας
  Βελτιώνοντας τις φυσικές δεξαμενές της γης τους μέσω της ενίσχυσης της ικανότητας διείσδυσης και συγκράτησης των υδάτων στο έδαφος, οι αγρότες μπορούν να μειώσουν την ανάγκη τους σε νερό από επιφανειακά ύδατα και παράλληλα να προστατεύσουν τις αποδόσεις τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι βιολογικοί παραγωγοί, που χρησιμοποιούν πρακτικές διατήρησης του εδάφους, […] The post Τα συστήματα βιολογικής γεωργίας μπορούν να παράγουν έως και 40% περισσότερο από τα συμβατικά σε περιόδους ξηρασίας appeared first on ypaithros.gr.
 • Νέοι Αγρότες: Πιέσεις για αύξηση του προϋπολογισμού και ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα
  Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την ένταξη των επιλαχόντων στο τρέχον πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, με τις πρώτες περιφέρειες να καλούν την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να εξετάσει το θέμα. Μετά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έκανε γνωστό ότι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας «ηθικά […] The post Νέοι Αγρότες: Πιέσεις για αύξηση του προϋπολογισμού και ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα appeared first on ypaithros.gr.
 • Μεγαλύτερη ευελιξία για τα προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες
  Με υπουργικές αποφάσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες για την προγραμματική περίοδο 2019-2023 να προχωρήσουν σε αλλαγές του σχεδιασμού, χωρίς να χρειαστεί έγκριση. Η δυνατότητα αυτή δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει υπέρβαση του προϋπολογισμού, καθώς πολλές από τις […] The post Μεγαλύτερη ευελιξία για τα προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες appeared first on ypaithros.gr.
 • Επίτροπος Γεωργίας: «Η ΕΕ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τη βιολογική αγορά»
  Η ΕΕ δεν έχει την πολυτέλεια να απωλέσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιολογικά προϊόντα, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι. Μιλώντας από το βήμα της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης βιολογικών προϊόντων στην Ευρώπη, BioFach, ο Βοϊτσεχόφσκι ανακοίνωσε ότι η αγορά βιολογικών προϊόντων της ΕΕ αυξήθηκε κατά 15% το 2020 σε […] The post Επίτροπος Γεωργίας: «Η ΕΕ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τη βιολογική αγορά» appeared first on ypaithros.gr.
 • Ο χορός των κτηνοτρόφων και το αντάμωμα των ξενιτεμένων
  Ενα σημαντικό γεγονός με τελετουργικό χαρακτήρα, που ξεκίνησε ως ένα δρώμενο των κτηνοτρόφων της Βλάστης στη Δυτική Μακεδονία και με τα χρόνια έως και σήμερα έχει οικοδομήσει την πολιτιστική ταυτότητα των απανταχού Βλατσιωτών, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το διήμερο της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 15 και 16 Αυγούστου, αλλά και στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα. […] The post Ο χορός των κτηνοτρόφων και το αντάμωμα των ξενιτεμένων appeared first on ypaithros.gr.